Tel: +420 724 002 637 | Email: zdenek.prachar@longfeng.cz

Longfeng.cz

Váš obchod s čajem

Milujeme čaj

Proto nabízíme jen to nejlepší

Stále se učíme

A své znalosti s vámi rádi sdílíme

ctíme tradice

Proto nepodléháme trendům

previous arrow
next arrow
Slider
baner_predplatne_2

Čaj měsíce

Přidejte do své objednávky náš čaj měsíce a získejte slevu 10% na ostatní zakoupené čaje.

baner_predplatne_2

Předplatné

Nechte se každý měsíc překvapit výběrem nejzajímavějších čajů až na váš stůl.

baner_predplatne_2

Rezervace

Rezervujte si čaje předem za výrazně zvýhodněných podmínek.

baner_degustace

Pravidelné workshopy a degustace

Čajová škola

baner_blog

Články, reportáže, odborné texty, fotodegustace

Blog

Nejnovější články

Několik zajímavostí z historie Meng Hai Tea Factory

Historie Meng Hai Tea Factory je nedílně spjata s rozvojem čajového průmyslu v mo­derním slova smyslu, jehož počátky se datují do druhé poloviny třicátých let dvacátého století. V provincii Yunnan je počátek této éry datován rokem 1938, kdy jsou do této provincie čínskou vládou vysláni dva zaměstnanci Čínské čajové korporace Zheng He Chun a Feng…
Číst více

Zpracování čaje – proces oxidace

Úvod V tomto článku se budu věnovat nejdůležitějšímu kroku při zpracování červených a polozelených čajů, tzv. oxidaci. Tento proces, nazývaný v běžně užívané terminologii (z nějakého, mně ne zcela zřejmého důvodu) naprosto nesprávně fermentace, je z hlediska čajové chemie procesem nesmírně komplexním a zajímavým. Přes to všechno tento proces nebyl až dosud, pokud je mi…
Číst více

Zpracování čaje – úvod do zpracování červených čajů

V tomto článku bychom vás rádi seznámili se základními informacemi o zpracování červených čajů, a to zejména z hlediska čajové chemie a těch kroků, které mají na výslednou kvalitu zpracovaných lístků nejzákladnější vliv. Čajovník, jeho pěstování a sklizňový standard Jakkoli to může znít prazvláštně, základy pro budoucí kvalitu čaje jsou dány dávno před tím, než…
Číst více

Několik zajímavostí, které jste možná nevěděli – tentokrát o kyselině gallové v čaji

Kyselina gallová (kyselina 3,4,5 trihydroxybenzoová) byla objevena v roce 1818 a během historie sloužila například i jako základ neviditelných inkoustů a své uplatnění našla i v počátcích fotografie. Slouží také jako výchozí surovina pro syntézu alkaloidu mescalinu (alkaloid s podobnými účinky jako LSD). Vyskytuje se v různých koncentracích v mnoha rostlinách (například borůvky, hrozny, některé ořechy a…
Číst více

Zdravotní účinky čajů – tentokráte o tom, jak fungují polozelené čaje při hubnutí a metabolismu tuků a cukrů

Úvod Když se mluví a píše o účincích čaje při redukci hmotnosti a korekci hladiny tuku a cukru v krvi, jde většinou o články velmi povrchní, nepodložené a často velmi špatné. Proto jsem se rozhodl se na téma zdravotních účinků čaje a čajové chemie podívat z pohledu skutečně podložených vědeckých poznatků a studií a tzv.…
Číst více

Nový čaj měsíce – 1999 Xia Guan TF Fu Lu Shou Xi

Ode dneška je novým čajem měsíce vynikající a zcela mimořádně kvalitní archivní pu erh – Fu Lu SHou Xi (Nan Zhao Brand) z Xia Guan Tea Factory z roku 1999. Jde o jeden z nejlepších pu erhů svého druhu a doby. K dispozici je jen velmi omezené množství, neočekáváme, že by tento čaj byl čajem…
Číst více
0